Ge ut en egen bok

Kartongerna står staplade på varandra i ateljén, och jag vet med säkerhet att Skrivandets energi har tagit fysisk form; jag har redan dragit loss den bruna tejpen och öppnat en av lådorna, greppat om den översta boken och snabbt bläddrat igenom den i ett svep från pärm till pärm. Puh, det ser ut som det ska – inga konstigheter och inga synliga katastrofer. Ute skiner solen för första gången på länge och jag känner en värme och glädje i mitt inre.

För tre år sedan fanns boken som ett embryo i idévärlden. Det var dags och jag tog ett beslut om att den skulle skrivas. I dag står jag här bland lådorna i ateljén och håller Skrivandets energi framför mig, väger den i handen och luktar på den, fotograferar den och hör ljudet och känner till och med vinddraget av sidorna efter varandra i fläkten när jag luftar sidorna. På ett plan är det märkligt hur drömmar realiseras och tar fysisk form, på ett annat plan är det något av det mest naturliga i världen. Det är så här vi skapar hela tiden; från en tanke via beslut och handling till det nya som formas och materialiseras. Nu blir det fest!

Om du vill komma på Boksläppet på lördag 19 mars kl. 15-18 i Gårda, Göteborg, och missat både inbjudan via nyhetsbrev och Facebook, hör av dig på info@skrivhalsan.se så kommer en inbjudan.