Jakten på Storsäljaren 2017
– med Författarkortleken

När var du modig senast?

På tisdag kväll, 30 maj klockan 20.00 i Kanal 5, sitter jag troligtvis inte tillbakalutad i den bekväma soffan framför teven i vardagsrummet, jag tar skydd bakom soffan på golvet på en plats jag aldrig tidigare provat. Jag sätter mig så att jag snabbt kan ducka om och när det blir för pinsamt att se mig själv på teve­inspelningen. Storsäljaren i Ullared är en mässa och tävling för entreprenörer och uppfinnare, där finalister får visa upp sin produkt i teve för en miljon tittare, och vinnaren får sälja sin produkt på bästa platsen i Gekås/Ullareds varuhus. Naturligtvis är det en dröm för många entreprenörer med egen produkt.

Programmet har också ett annat syfte; att skapa underhållning och väcka känslor. Då duger inte en tråkig vardag. Bra teve finns nu i det som sticker ut ifrån det förväntade, så att tittarna själva känner häpnad, oro och en smula utsatthet, humor, glädje och sorg. För att nå detta resultat utsätts vi som deltar för små trick, och efteråt klipps inslagen för att skapa dramatik. Det jag vill säga med detta är: Snälla, döm oss inte om vi framstår som mindre vetande. Jag var modig när jag tackade ja till att delta. Och jag är modig när jag ser programmet på tisdag kväll, även om det sker i trygghet bakom soffan. När var du modig senast och vad innebär mod för dig?

Författarkortlekens innehåll

Författarkortleken av Ann Westermark är ett lustfyllt inspirations- och skrivarverktyg, för dig som vill komma igång med ditt skrivande – och för dig som brottas med prestationskrav och blockeringar i skrivprocessen. Med Författarkortleken når du din kreativa källa, med mjuk och enkel teknik. Du skriver med “magen”, utan att tänka på vad det ska bli, vem som ska läsa och hur du ska forma nästa steg. Under tre minuter gör du en djupdykning i din inre bildvärld, samtidigt som pennan går över pappret. På tre minuter är du klar med din berättelse, bortom “rätt och fel”.

Eftersom kreativitet föder kreativitet är du snart igång med ditt berättande. Lägg samman ett tiotal av dina korta berättelser och se hur de kan användas som byggklossar i en längre text. Eller finn ditt livstema genom att söka den röda tråden i det redan skrivna. Har du författardrömmar och skrivlust, men vet inte hur du ska komma i gång? Starta med treminuterstexterna, så lockas du snart vidare in i någonting större.