Skrivandets energi

– skriv i strömmen mellan känt och okänt

Nyhet! I bokhandeln från 13 juni 2016.
Bok av Ann Westermark

För dig som vill skriva i strömmen mellan känt och okänt, för att det är lustfyllt, för att lära känna dig själv och för att blir mer skapande och levande. Boken handlar om glädjen och friheten i att skriva på sitt eget sätt, för sin egen skull och lära sig vila i strömmen mellan känt och okänt, så att du får energi och kraft istället för att bli av med den när du skriver. Ann Westermark, som vigt sitt liv åt skrivprocessen och utvecklat egna metoder för intuitivt skrivande och sedan många år tillbaka leder skrivarkurser i Sverige och utomlands, delar med sig av sina djupt personliga erfarenheter, tips och råd. Bland annat får vi veta hur skrivandet, dikterna och symbolernas budskap hjälpte henne ur en livskris för tjugofem år sedan, och hur det intuitiva skrivandet och skapandet, så som hon föreslår oss närmandet av det, får inspirera och lyfta var och en som längtar efter det.

Skrivandets energi är en annorlunda, vacker bok som är insiktsfullt och intuitivt författad på det sätt som författaren föreslår; i en ström mellan känt och okänt. I slutet av varje kapitel delar hon med sig av en rad olika inspirerande skrivövningar, som räcker länge, länge. Har du deltagit i Anns skrivarkurser får du en samlad plats för effektiva och roliga skrivövningar att arbeta vidare med så länge du önskar, och har du inte deltagit; var så god att sätta fart med papper och penna eller ivriga fingrar över tangenterna, det är bara att börja och det går inte att göra ”fel. Alla kan skriva – och hitta sin egen röst, lovar författaren i boken. Den egna rösten är inte långt borta och väntar kanske redan på att bli igenkänd och välkomnad.

Skrivandets energi är en bok om intuitivt skrivande och att skriva för sin egen skull. Det är också en bok om självkärlek och vikten av att vara snäll och uppskattande gentemot sig själv. I det vi skapar och skriver i längtan efter kärlek till oss själva och andra, kan vi med bokstäver, symboler och rytmer höra den sång som vi själva sjunger, och lära oss att bättre ta hand om våra djupaste behov. En skrivandets feelgood-bok som talar mer till hjärtat och kroppen än till huvudet; en inspirationsbok att vila i och för någon att varsamt vakna i. Välkommen.

Så här står det om boken på baksidan av omslaget:

Skriver du med en längtan efter flöde och energi i ditt skrivande, då är detta en inbjudan till en skriv- och skapandeprocess i vilken hela du involveras. Skriv för att ha roligt, för att förstå, för en inre resa och för att överraska dig själv. Skriv mörker till ljus, för att bli mer kärleksfull mot den som är du. Skriv för att minnas, skriv modigt, skriv kort, skriv långt, skriv en bok i din egen flödande livsenergi, skriv dig fri. De tio kapitlen varvas med författarens egna många spännande skrivövningar.

Skrivandets energi av Ann Westermark

Skrivandets energi är en vacker, inbunden bok på 168 sidor och hårda pärmar, med tio kapitel berättande text och ett helt batteri med Ann Westermarks egna skrivövningar. Boken är formgiven av Rikard Oscarsson på rikkon.se.

Förordet

Skrivandets energi handlar om intuitivt skrivande, som sker på gränsen mellan medvetet och omedvetet där du lyssnar och följer impulserna mer än du kontrollerar och styr vad som landar på pappret eller skärmen. Boken är till stora delar skriven i detta sorts mindfulnessflow.

Förordet, som handlar om vad som sker i hjärnan och vad forskningen säger på området, är skrivet av Ulla Silkens, leg. läkare, symboldramaterapeut och överläkare i psykisk hälsa på vårdcentral.

Här kan du köpa boken

Sagt om boken

”Sträckläste Skrivandets energi”

När jag såg titeln ”Skrivandets energi – skriv i strömmen mellan känt och okänt” beställde jag direkt hem boken. Jag är en skrivande person, skriver för att förstå mig själv och det som sker i mitt liv. När jag fick hem boken och läste insåg jag att det här är en bok som sätter ord på mycket av det jag håller på med. Det var magiskt!

Lättsamt och personligt entusiasmerar Ann till att våga skriva det outsagda, det som pockar på att bli synligt. Hon gör skrivandet enkelt och lustfyllt, som en resa jag nyfiket vill ge mig ut på. Det rika bildspråket gör innehållet så levande att jag tillslut sträckläser boken, ivrig att ta till mig allt. Övningarna får vänta till nästa genomläsning, men en av dem, att skriva stjärnor på min livslinje, fastnade jag för. Ett genialt enkelt och inspirerande sätt att få syn på och lyfta upp det goda som har funnits i livet. Det som, när det blir synliggjort, kan stärka och bära.

– Christina D, homeopat, Täby

”Orden dansar fram på sidorna”

Hej Ann!

Din bok alltså. Jag läser den just nu och den är så fin! Orden riktigt dansar fram på sidorna och jag blir både ledsen och glad när jag läser den. Ledsen för att jag känner igen mig i så mycket av de uppdämda känslorna, av längtan att få göra det jag jag vill i mitt yrkesliv och känna att jag duger. Glad för att det finns en väg ut, och för att du ger hopp kring att skapa ro och plats att skriva så orden flödar. Verkligen en inspirerande bok som får mig vilja ta tag i pennan NU.

Tack!

– Kristina, född -79, Göteborg/Kungsbacka.

Andra böcker av Ann Westermark

Nyhet!

I bokhandeln från 13 juni 2016.

– skriv i strömmen mellan känt och okänt

Av: Ann Westermark

Skrivandets Energi av Ann Westermark

Nyhet! I din bokhandel från 13 juni 2016. Vill du ha Skrivandets energi och skriva i strömmen mellan känt och okänt, läs smakprov och beställ här.

Bok

 – metod för en hälsofrämjande arbetsplats

Av: Ann Westermark och Karina Lindgren

Alla är vi ledare

Så väl beskrivet om uppskattande förhållningssätt, reflektion, feedback, coachande, goda berättelsen och mycket annat…

Inspirationsverktyg

5000 ex sålda!
Av: Ann Westermark

Författarkortleken

Bästa hjälpen att uppfylla skrivdrömmen; dra ett kort och skriv en berättelse på tre minuter, förundras över flödet.

Bok

Av: Ann Westermark

Skrivhjärtat

En varsam och kraftfull skrivterapi i hemmets lugna vrå, för ökad självkännedom, skaparkraft och empowerment.