Vad har boken betytt för dig?

Boken har betytt väldigt mycket för mig. Jag har alltid tyckt om att skriva och började tidigt skriva dikter. Men vågade aldrig visa dem för någon utom familjen så dikterna hamnade i byrålådan. Men tack vare Ann Westermark och hennes kurser fick jag till slut mod och vågade tro på att mina dikter kunde beröra andra. Det har påverkat mig djupt, att andra kan uppskatta det jag skriver.

Hur kom det sig att du började skriva?

Jag har alltid tyckt om berättelser och sagor. När jag blev lite äldre upptäckte jag poesin och föll för den. Det blev ett sätt för mig att uttrycka mig på, att i bokstäver få klä tankar i ord.

Hur lång tid tog den att skriva?

Jag skrev boken ganska snabbt. Hade en del dikter sedan innan, gick kursen ”Jag skriver en bok” på våren 2012 och hade min releasefest i oktober samma år.

Vilka skrivarkurser har du gått?  

Jag har gått nästan alla Skrivhälsans kurser och retreats här i Sverige och var också med på Gozo en gång som hjälpledare.

Vilken hjälp har du fått av Skrivhälsan och vad har hjälpen betytt för dig och boken?

Skrivhälsan har betytt oerhört mycket för mig. Tack vare Ann Westermark har jag fått mod att våga tro på att det jag skriver är tillräckligt bra. Jag har upptäckt mitt eget sätt att skriva och genom åren fått väldigt mycket stöd och pepp av Ann Westermark. Hon fick mig också till att våga ha egna skrivarkurser, vilket jag aldrig trott jag skulle göra.

Varifrån hämtar du inspiration till skrivandet?

Min inspiration kommer från allt egentligen, människor jag mött, egna funderingar på livet och naturen.

Vad var det roligaste och svåraste under skrivprocessen?

Det allra roligaste är när man hamnar i flow och bara skriver utan tanke på tid eller rum. Jag bara är! Det är fantastiskt när man hamnar i den bubblan.

Det svåraste är att våga skriva det som kan kännas för privat och personligt när man vet att andra ska läsa.

Vilken var den viktigaste lärdomen?

Den viktigaste lärdomen för mig är att våga slänga mig ut och ta risken att faktiskt bli läst och bedömd men känna att min dröm om en diktbok är starkare än rädslan. Att våga säga ja till det man drömmer om och längtar efter.

Kommer det fler böcker?

Ja, jag hoppas det blir en bok till. Har en del dikter som jag gärna vill ta med i nästa bok.

Bästa tipset till den som vill skriva och ge ut en egen bok?

Tro på dig själv och din dröm. Ta hjälp på vägen. För mig var det betydelsefullt att jag satte upp en deadline när boken skulle vara klar. Utan deadline är det lätt att tänka ”jag gör det sen” och så blir det aldrig av.

Var kan man köpa boken?

Boken kan man köpa via mig. Den kostar 150 kr plus frakt. Skicka ett mejl till cattisen55@hotmail.com.

 

Namn: Catarina Englund

Bostadsort: Göteborg

Bokens titel: Vem är jag utan dina ögon?

Utgivningsår: 2012

Utgivningssätt: Jag har gjort bok och layout mm själv och sedan fått hjälp att trycka boken på ett tryckeri.

 

Text av: Annika Jacobsson