Ditt namn: Kerstin Söderberg

Bostadsort: Västra Frölunda, Göteborg

Kurstyp: Jag skriver min bok

Plats: Skrivhälsans ateljé i Majorna, Göteborg                             År: 2013

 

Vad ville du få ut av kursen?

Jag ville komma igång med skrivandet tillsammans med andra, och under ledning av en kunnig person. Att gå kurs med lite mer bundna former.

Vilken hjälp har du fått av Skrivhälsan och vad har hjälpen betytt för dig?

Ann på Skrivhälsan har tagit fram både min skrivglädje och gett mig självförtroende. Jag har fått hjälp med att arbeta lite mer strukturerat under ledning efter att i alla år skrivit mycket både i arbetet och på fritiden.

Vilken var den viktigaste lärdomen på kursen?

Det är väldigt bra att få andras ögon på texterna och även att få läsa andras texter. Detta fungerade så bra under varsam ledning av Ann, det är inte alltid lätt att ge och ta emot omdömen.

Vad tog du med dig i övrigt från kursen?

Att vi kan skriva väldigt olika saker men ändå har gemensamma saker i skrivandet, kan inspirera varandra. Ann som en person att kunna kontakta, vetskapen att det finns andra kurser att gå och råd att få.

Den röda tråden som Ann Westermark har är hälsofrämjande skrivande och hälsofrämjande kommunikation. Har du upplevt att skrivandet har varit hälsofrämjande för dig?

 Ja, det påminde verkligen om kraften i skrivandet, som medel för kreativitet men även för att skriva av sig. Jag har precis börjat blogga (för egen skull) en gång om dagen, för att hålla skrivandet igång och få en daglig reflektion – vad är mitt fokus just nu?

Har du hållit kontakt med någon kursdeltagare?

I början höll vi lite kontakt på Facebook men det dog ut. Men en deltagare, som även lyckats ge ut två böcker nu, har jag kontakt med. En inspiration i sig.

Vad brinner du för i livet, när det gäller skrivandet och annat?

Skrivande är alltid aktuellt för mig, i min nystartade verksamhet Möjligheternas Moln, i mina styrelseuppdrag för Funktionsrätt Västra Götaland, Hjärnkraft och Brain Athletics. Då är det fint att efter ett antal år fortfarande ha med Skrivhälsan i ryggen. Och vem vet, det kanske blir en bok också.

 

Text: Annika Jacobsson