Kursstart

Fredag

3

november

2023

Skrivarretreat i Forsvik

Vi tänder stjärnor tillsammans med papper och penna

Vi tänder stjärnor i mörkret med våra pennor och skrivblock. Succén med den årliga skrivarretreaten i Åsa har lett till en årlig skrivarretreat även under allhelgonahelgen. Välkommen till Forsviks vackra vandrarhem nära Karlsborg i charmig bruksmiljö i november. Ges för nionde året i rad. En fantastisk upplevelse för den som vill skapa tid och rum för sitt skrivande i tystnad och gemenskap tillsammans med andra.

Om skrivarretreaten

Denna skrivarretreat har samma form som pingstens skrivarretreat i Åsa på senvåren, men nu är det novembermörkret som ger oss vila och skrivro, med levande ljus och mer inomhustid för skrivande, måltider och gemenskap i tystnad. Vi tänder stjärnor i mörkret med våra pennor och skrivblock. Frivilligt tema på denna skrivarretreat är självbiografiskt skrivande, men se det endast som en möjlighet. En inspirationsföreläsning kring att skriva om sitt liv (Ann Westermark) inleder fredagskvällen. Tidigare skrivarretreater har varit oerhört lyckade, så boka i god tid om du vill ha plats.

Tid: Allhelgonahelgen 3 – 5 november 2023. Fredag eftermiddag/kväll till söndag eftermiddag kl. 15.30.
Plats: STF Forsviks vandrarhem i Forsvik. Forsviks bruk intill Göta kanal, Karlsborgs kommun, Västergötland.
Program: Skrivarretreat (tystnad) helpension med god vegetarisk mat, del i 2-bäddsrum m. vandrarhemsstandard. Allt ingår. Obs. Enkelrum mot tilläggsavgift: Finns vid tidig bokning för alla som önskar det. Även ett antal rum med egen dusch/toa mot tillägg.
Pris: Från 4.490 kronor, beroende på boendealternativ. Lakan och handduk finns på rummet.

Program

Fredag 3 november, ankomstdag.
Incheckning kl. 16.00 – 18.45 på Forsviks vandrarhem.
Kursledaren är på plats och tar emot. Mobilen är påslagen:
T. 0705-132456 (Ann). Vill du hinna bekanta dig med övriga, kom när du vill från kl. 16. Vill du gå in i tystnaden från start, välkommen direkt till samlingen 18.45 då det är lågmält prat i väntan på mat och härlig tystnad tillsammans.
19.00 – 20.30: Välkommen! Kvällsmat och samling. Information om programmet, introduktion av inspirationsuppgifterna, bokbord samt tips om självbiografiskt skrivande.
20.30: Bara vara med stilla musik i samma rum. Vi går långsamt in i tystnaden tillsammans. Tiden är nu din. Den som vill går en promenad, läser eller skriver en rad.
21.30: Kort samling inför natten.

Lördag 4 november 2023.
07.30 – 08.15: Samling och morgonmeditation, promenad (om vädret tillåter) och frivillig skrivuppgift.
08.15 – 09.00: Egen tid för vila, bara vara, eget skrivande.
09.00 – Samling Frukost.
09.45 – 14.00: Egen tid för vila, promenad, bara vara, eget skrivande.
14.00: Samling Middag.
15.00 – 19.00: Egen tid för vila, promenad, bara vara, eget skrivande.
19.00: Samling Kvällsmat. Därefter frivillig uppläsning i cirkel (inget som helst krav på att läsa). Även denna samling sker under tystnad, med undantag för kort och lågmäld instruktion från kursledare (Ann). Lyssna, inspireras och läs något om du vill.
21.30: God natt; kort samling inför natten.

Söndag 5 november 2023.
07.30 – 08.15: Samling och morgonmeditation, promenad och frivillig skrivuppgift.
08.15 – 09.00: Egen tid för vila, promenad, bara vara, eget skrivande.
09.00: Samling Frukost.
09.45 – 13.30: Egen tid för vila, promenad, bara vara, eget skrivande.
13.30 – 15.30: Middag och avslutning i cirkel. Vi lämnar långsamt tystnaden, och går in i vardagen igen. Reflektioner kring helgen som varit. Öppet samtal kring skriv-/skapandeprocessen i tystnad. Utvärdering. Skrivtips och boktips. Farväl & hemfärd.

Förändringar i programmet kan förekomma.

Hitta till Forsviks vandrarhem

Forsviks vandrarhem har adress: Bruksvägen 9-11, 546 73 Forsvik. T. 0505-411 37.
Den historiska byggnaden ligger fem minuters promenad från Forsviks C, 200 meter från Göta kanal, intill Forsviks bruk, Karlsborgs kommun. För vägbeskrivning: www.forsviksvandrarhem.se

KOM IHÅG! Tycker du om att läsa – ta med en bok. Lediga kläder och innetofflor är bra att ta med liksom en varm och go tröja eller sjal, bra skor och regnjacka för morgonpromenaden. Enklare skrivblock och penna får du på plats, har du favoritskrivblock ta gärna med det (eller dator). Lakan och handduk finns på rummet. Anmälan är bindande. Justeringar i programmet kan förekomma. Varmt välkommen.

Kursinfo

Kursdatum: 3 – 5 november 2023

Plats: Forsviks Vandrarhem, Forsvik

Pris: Från 4490 kr

Kursledare: Kursen leds av Ann Westermark, professionell skribent och dipl copywriter, beteendevetare och cert. bildterapeut (grundl. psykoterapiutbildning steg-1), specialist i hälsofrämjande kommunikation.

Pressfoto Ann Westermark

Jag vill veta mer!

    Skicka mig gärna mer information om (ange kursnamn):

    Ditt namn (obligatorisk)

    Din epost (obligatorisk)

    Meddelande

    Bilder från tidigare år