Kursstart

Torsdag

27

juni

2024

Skrivarkurs sommar: Skriv till liv!

Skriv till liv!

Har du en längtan efter att skriva om ditt liv (eller annat) och att få tid att reflektera och skapa i en god gemenskap i vacker och själfull sommarmiljö, på det sätt som passar dig? Den här skrivarkursen i början av sommaren, på Själavårdsinstitutet Lilleskog strax utanför Alingsås, passar både dig som är nyfiken nybörjare och dig som är erfaren skribent. Du kan ha en önskan att starta en skrivprocess, men vara osäker på om du kan eller vågar… På denna skrivarkurs kan alla som vill vara med; är det då kanske din tur nu? Och du kan lika gärna ha ett pågående romanprojekt, vara mitt uppe i ett livsberättande och kanske även ha skrivandet som yrke. Precis lika välkommen är du.

På Lilleskogs Självavårdsinstitut blandas i sommar professionella skribenter och nybörjare till en skrivarkurs med fokus på det inre och yttre livet och det som söker form och vill bli berättat, med Ann Westermark som kursledare. När man skriver om egna upplevelser,  erfarenheter och funderingar, kan det komma till uttryck i allt från sagor, dikter och fiktiva berättelser till dagboksskrivande och mer eller mindre autentiska berättelser om hur det faktiskt var; med verkliga namn på människor och miljöer såväl som med ”avkodade” uppgifter. Vi kan skriva för oss själva och vi kan skriva för andra, vi kan skriva för att upptäcka och vi kan skriva oss själva och våra känslor och minnen till liv, för att få syn på och förstå och kanske läka – och ibland vet vi inte säkert för vem eller varför vi skriver, det är helt i sin ordning på den här skrivarkursen. Vi ger tystnadslöfte till varandra och är noga med hur vi möter varandra i berättelserna.

Vi startar den första eftermiddagen och kvällen med en inspirationsföreläsning av kursledaren, Ann, efter incheckning och kvällsmat tillsammans. Ann berättar om hur man kan skriva om sitt liv och annat som ligger oss varmt om hjärtat, och vi får exempel på olika sätt att gå tillväga, och hur vi ska vara rädda om oss själva och andra i skrivprocessen. Vi går igenom spelregler och material för skrivarkursen och lär känna varandra och lokalerna. Den som vill skriva på kvällen efter föreläsningen gör så, och den som vill läsa, promenera eller vila väljer det. Dag 2 och 3 ägnar vi åt skrivandet och att dela texter med varandra (frivilligt) och vi samtalar i grupp. Möjlighet till korta skrivövningar, för att få fart på det inre flödet, och att träna olika tekniker i skrivandet. Tiden är din och du använder den som du vill. På morgonen erbjuds reflektionspromenad i vacker natur före frukost, för den som får lust till det. Dag 4 är en halvdag med fortsatt skrivande och avslut efter middagen. Denna dag samlar vi ihop oss och tar farväl av varandra. Vi tittar framåt när det gäller skrivandet och funderar, om vi vill, över hur resten av sommaren ska se ut – med eller utan papper och penna eller tangentbord, och vad vi eventuellt kan behöva för att underlätta en fortsatt skrivprocess. Efter maten är det avfärd kl.13.30. Och välkommen åter nästa år.

Program för skrivarkursen Skriv till liv sommaren 2023

Torsdag 27 juni: Incheckning kl. 16.00, kvällsmat kl. 17.00, välkommen och inspirationsföreläsning kl. 18.00 – 20.30.

Fredag och lördag 28 – 29 juni: Två dagar fyllda med skrivande och skapande i god gemenskap. Möjlighet till reflektionspromenad, teoripass, korta skrivövningar och samtal om texter. Många möjligheter, inga måsten.

Söndag 30 juni: Reflektionspromenad och fortsättning skrivande, samling och farväl efter middagen kl. 13.30.

I kurspriset ingår boende i enkelrum med helpension på Lilleskog Själavårdsinstitut, inklusive lakan, handduk etc. Är ni två som känner varandra och önskar dela ett dubbelrum utgår en symbolisk rabatt.

Lilleskogs Själavårdsinstitut är Skara stifts själavårdsinstitut och en plats för goda möten och samtal strax utanför Alingsås (knappt fem mil från Göteborg). Skrivarkursen Skriv till Liv på Lilleskog är en öppen utbildning för alla som är intresserade. Välkommen.

Ann Westermark är skribent och beteendevetare, uppskattad föreläsare och skrivarkursledare med skrivarkurser i Göteborg, Sverige och utomlands, i egna företaget Skrivhälsan.

Kursinfo

Kursdatum: 27 – 30 juni 2024

Plats: Lilleskog Själavårdsinstitut, Alingsås

Pris: 7100 kr

Kursledare: Kursen leds av Ann Westermark, professionell skribent och dipl copywriter, beteendevetare och cert. bildterapeut (grundl. psykoterapiutbildning steg-1), specialist i hälsofrämjande kommunikation.

Pressfoto Ann Westermark

Intresseanmälan

  Jag anmäler mig (ej bindande) till följande kurs (ange kursnamn och datum, ex. "Skrivarkurs på Malta, oktober"):

  Ditt namn (obligatorisk)

  Din epost (obligatorisk)

  Telefon, gärna mobiltelefon

  Adress

  Postnummer och ort

  Eventuellt företag/organisation för faktura

  Övrigt, exempelvis allergi/överkänslighet, vegetarisk kost, önskan om enkelrum etc.

  Bilder från Lilleskog