Kursstart

Torsdag

8

oktober

2020

Skrivarkurs på Malta

Skrivarkursen är inställd. Vi följer UD:S rekommendationer att inte resa till Malta om det inte är nödvändigt. Vi hoppas på nästa år igen. Se även skrivarkurserna och skrivarretreaterna  i Sverige. Välkommen. 

Skriv på taket – med utsikt över Medelhavet

När gav du dig själv senast en inspirationskick och kompetensutveckling i skrivandets kraft och förmåga? Häng med till vackra Malta i höst, för en veckas skrivarkurs, då vi ger våra pennor (och kanske tangenter) ett bestående kreativt lyft. Vi skriver (lärarledd samling) på förmiddagarna i skuggan på ett hustak med utsikt över Medelhavet. På eftermiddagarna skriver du i tystnad, deltar i responsgrupp eller njuter bara av denna solens ö i Medelhavet med allt den har att erbjuda.

Tycker du om att skriva och vill utvecklas i ditt skrivande? Har du en längtan efter att skriva nya sidor till liv inombords, och överraskas av din kreativa förmåga när din penna (eller ivrigt väntande tangenter) får ny luft under vingarna?

Skrivarkursen på Malta är en upplevelse för var och en som skriver och vill skriva; privat såväl som i arbetet. Vi blandar glada amatörer med professionella skribenter, vilket ökar energin och kreativiteten i gruppen. Eftersom målet med skrivarkursen kan se olika ut för olika deltagare, får den som vill specialanpassning utan extra kostnad.

Alla är lika välkomna och var och en som så önskar ska ta sig ett steg vidare på vägen mot sitt mål. Vi ses på taket – direkt under solen och stjärnorna.

Välkommen till skrivarkurs på Malta

Det här är en kurs för dig som skriver och vill utvecklas i ditt skrivande, och som tycker om värme, solljus och kanske bad från pir eller klippor – även om kalendern visar på oktober månad.

I en härlig gruppgemenskap utforskar vi, och utvecklar, framför allt den skapande sidan i skrivandet. Vad sker när vi går utanför de ramar vi medvetet satt upp för oss själva, och var går gränsen för just min kreativa förmåga? Vari består min styrka och vilken nyckel kan öppna mina specifika låsningar, så att jag tar mig vidare mot mitt mål?

Så snart du anmält dig till skrivarkursen på Malta, och betalat in anmälningsavgiften (1600 SEK) får du ett välkomstbrev, med bland annat en fråga om vad du önskar att få ut av skrivarkursen. Svaret du ger påverkar kursinnehållet. Den som vill får även specialuppgifter (och respons) kring sitt önskade tema eller område, så att en verklig utveckling blir möjlig.

Andra kommer till kursen och Malta mer för nöjes skull, för att utforska sitt skrivande och skapande utan krav på prestation. Och oavsett ambitionsnivå och tidigare erfarenhet blir vi en grupp som har roligt när vi skriver, lyssnar och delar med oss till varandra.

Samarbete, aktivt lyssnande och träffsäker stärkande respons är kännetecknande för skrivarkurserna under min (Ann Westermarks) ledning. Något av det mest värdefulla från kursen brukar vara det som gruppen ger dig under kursveckan. Inte minst i form av konstruktiv respons,
med utgångspunkt i Skrivhälsans ”respons-ess” för textåterkoppling; Specifik, Snäll och Sann feedback.

I oktober är klimatet perfekt för skrivarkurs på Malta och brukar liknas vid svenskt sommarväder. På förmiddagarna skriver vi under bar himmel på hotelltaket under ledning av kursledarna, därefter är det egen tid för skrivande – eller egna utflykter, bad och bara vara – resten av dagen. På eftermiddagarna har vi egen skrivtid i tystnad tillsammans (frivilligt), så att den som verkligen vill får ägna sig åt sitt skrivande på Malta. Därefter är det gemensam utgång för en bit mat för den som vill.

Vill du skriva från morgon till kväll, är det fritt fram för det. Vill du ta det lite lugnare, är det din väg att gå. Vi arbetar tillsammans och jämför oss bara med oss själva. Tävling hör inte skrivarkursen på Malta till.

PROGRAM, DAG FÖR DAG

Torsdag 8 oktober 2020
Välkommen hit! Detta är “dag 0” och för en del kursdeltagare ankomstdagen till Malta. På kvällen, omkring kl 19 ses vi på hotelltaket för välkomstträff, lättare mat och dryck, mingel och utdelning av information. Kvällspromenad. (Om du anländer till flygplatsen denna dag, får du tydliga instruktioner för hur du tar dig till kurshotellet med taxi eller buss. Vi hjälper dig!)

Fredag 9 oktober 2020
Kl. 09.00-12.00: Skrivarkurs på taket, hotell Regency Plaza, terassen Penthouse. Vatten, kaffe/té och nötter/snacks.
Kl. 12.15: Buss till huvudstaden Valletta. Bildvisning: Maltas fascinerande historia i biosalong, svenskt tal.
Kl. 14.00 cirka: Kort stadspromenad och visning, bland annat Malteserriddarnas egen kyrka St. John´s Cathedral (från utsidan). Se katedralen inifrån om du vill.
Kl 14.45 cirka: Restaurangupplevelse på en av Vallettas pittoreska torg, där vi avnjuter en god måltid i myllret av malteser och turister. Småstökigt, trångt och genuint.
Kl. 16.00 cirka: En timme för egna strövtåg, och eget skrivande för den som vill (frivillig skrivuppgift delas ut). Gott om härliga caféer finns det också.
Kl. 17.00 cirka: Vi tar båten till Sliemas färjeläger. Därefter promenad tillbaka till hotellet (15-20 minuter), eller stanna i shoppingkvarteren, och promenera eller ta bussen till hotellet på egen hand.
Kl. 19.30: Återträff i kurshotellets foajé för gemensam utgång.

Lördag 10 oktober 2020
Kl. 09.00-12.00: Skrivarkurs på taket, hotell Regency Plaza, terassen Penthouse. Vatten, kaffe/té och nötter/snacks.
Kl. 12.00-16.00: Lunch på egen hand. Egen tid för skrivande, bad och aktiviteter. Skrivuppgift delas ut.
Kl. 16.00-18.00: Responsgrupp, eller gemensam skrivtid i tystnad, för den som vill. (Chans till eget skrivande från kl. 14-19.)
Kl 19.30: Återträff i kurshotellets foajé för gemensam utgång.

Söndag 11 oktober 2020
Kl. 09.00-12.00: Skrivarkurs på taket, hotell Regency Plaza, terassen Penthouse. Vatten, kaffe/té och nötter/snacks.
Kl. 12.00-16.00: Lunch på egen hand. Egen tid för skrivande, bad och aktiviteter. Skrivuppgift delas ut.
Kl. 16.00-18.00: Responsgrupp, eller gemensam skrivtid i tystnad, för den som vill.
Kl 19.30: Återträff i kurshotellets foajé för gemensam utgång.

Måndag 12 oktober 2020
Kl. 09.00-12.00: Skrivarkurs på taket, hotell Regency Plaza, terassen Penthouse. Vatten, kaffe/té och nötter/snacks.
Kl. 12.00-16.00: Lunch på egen hand. Egen tid för skrivande, bad och aktiviteter. Skrivuppgift delas ut.
Kl. 16.00-18.00: Responsgrupp, eller gemensam skrivtid i tystnad, för den som vill. (Chans till eget skrivande från kl. 14-19)
Kl 19.30: Återträff i kurshotellets foajé för gemensam utgång.

Tisdag 13 oktober 2020
Kl. 09.00-12.00: Skrivarkurs på taket, hotell Regency Plaza, topfloor. Reserverat bord med vatten och nötter/snacks.
Kl. 12.00-16.00: Lunch på egen hand. Egen tid för skrivande, bad och aktiviteter. Skrivuppgifter delas ut.
Kl. 16.00-18.00: Samling för uppläsning av texter.
Kl 19.30: Avskedsmiddag. Vi tar en skön promenad till ledarnas favoritrestaurang i vackra Spinola Bay, St. Julian´s. Tjugo minuters promenad (den som vill tar bussen dit istället). Vi äter sallad, pasta, fisk eller kött med utsikt över de traditionella fiskebåtarna i glada färger i bukten, och tar farväl av varandra och gruppen. Den som vill tar en sväng vidare till Maltas bar- och discokvarter (Paceville) för en kaffe eller något annat.

Onsdag 14 oktober 2020
Denna dag har du en bokad tid med kursledaren och ytterligare en deltagare, för respons på era texter och samtal om era frågor och utvecklingssteg. (För den som vill ha torsdagen obruten för egna aktiviteter finns möjlighet att lägga textresponsen på en annan dag.)

Torsdag 15 oktober 2020
Torsdag är avresedag för många och den som reser till flygplatsen då får sannolikt sällskap av andra i gruppen.

Detta ingår i kurspriset, för skrivarkursen på Malta:

Kursprogrammet löper från torsdag till torsdag, 8-15 oktober 2020, inklusive textsamtal och individuell återkoppling (i grupp om två deltagare och kursledare) på onsdagen, 14 oktober. Välkomstträff (se nedan) på torsdagskvällen, 8 oktober, som för en del är ankomstdag. Vid sidan av kursprogrammet ingår vissa måltider och utflykter, enligt nedan:

Välkomstträff med en bit enklare mat, dryck och mingel. På torsdag kväll (8 oktober) samlas vi på hotelltaket under bar himmel för välkomstträff och mingel, med muntlig och tryckt information, lite lättare mat och dryck. Vi inspekterar ”kurslokalen” i det fria och njuter av utsikten. Kvällspromenad för den som vill.

Utflykt till Valletta

Efter fredagens skrivpass på förmiddagen åker vi i egen buss till huvudstaden Valletta, för en historisk guidning av Maltas rika och fascinerande historia (bildvisning med svenskt tal i salong). Fyllda av denna upplevelse är det dags för kort promenad med påfyllning av intryck från Vallettas gatuliv – och så givetvis riktigt god mat. Ingår i priset.

Enklare matpaket ingår i turen till Valletta, liksom gemensam måltid på något av de härliga torgen med restauranger och uteliv. Mätta och nöjda har vi nu en timme på egen hand i Valletta; med utdelning av frivillig skrivuppgift (för den som vill). Därefter åker vi båt från Valletta till färjelägret i Sliema. Ingår i priset.

Här landar vi mitt i shoppingkvarteren, och de lite trendigare caféerna och barerna längs kajen. Vi är en kvarts promenad från hotellet, och kan välja mellan att ta bussen, promenera eller kanske stanna en stund och lära känna området. Dags-utflykten ingår i kursavgiften, med buss och båtresor, Malta Experience historiska bildvisning och måltid på en av Vallettas restauranger. Dryck bekostas av deltagaren.

Avskedsmiddag tisdag kväll

På tisdagskvällen är själva kursen slut efter samlingen för uppläsning av texter kl. 16.00 – 18.00, och kl 19.30 promenerar vi till Spinola Bay och vår favoritrestaurang en bit in i bukten, bland guppande traditionella fiskebåtar i glada färger som vinkar adjö. Här bjuds på pasta, sallad, fisk eller kött, och utsikt över Maltas kanske allra vackraste vik. Dryck bekostas av deltagaren. Nu är den ordinarie kursen slut, och dagen därpå som är onsdag väntar den i förväg inbokade tiden för textrespons på hotellet.

Avslutningsmiddagen och övriga aktiviteter på denna sida ingår i kursavgiften. Dryck bekostas av deltagaren. Detta är ett vackert minne att behålla för sin inre syn och i hjärtat, när ni på torsdagen, fredagen – eller kanske en annan dag – lämnar solens ö i Medelhavet.

Kursinfo

Kursdatum: 8 – 15 oktober 2020

Plats: Tower Road, Sliema

Pris: 6500 kr

Kursledare: Kursen leds av Ann Westermark, professionell skribent och dipl copywriter, beteendevetare och cert. bildterapeut (grundl. psykoterapiutbildning steg-1), specialist i hälsofrämjande kommunikation.

Pressfoto Ann Westermark

Jag vill veta mer!

    Skicka mig gärna mer information om (ange kursnamn):

    Ditt namn (obligatorisk)

    Din epost (obligatorisk)

    Meddelande

    Bilder från tidigare år