Kursstart

Söndag

8

september

2024

Jag skriver min bok

Jag skriver min bok

Favorit i repris! Har du en bokidé och är i gång med minst ett första kapitel? Vill du dela med dig av och utveckla din text ihop med andra blivande författare, och samtidigt hjälpa dina kurskamrater vidare i sina respektive processer, i en tillåtande, trygg och kreativ miljö, i Göteborg? För att kunna delta behöver du ha skrivit minst ett första kapitel, eller ett utkast till ett sådant, till träff nummer 1 (söndag 8 september 2024). Då presenterar vi oss själva, berättar under tystnadslöfte om våra bokprojekt och tar del av kursledarens Respons-Ess som en grund och ett gemensamt förhållningssätt för hur vi ger varandra en respektfull och energigivande återkoppling. Textresponsen ska ges som en gåva, i syfte att hjälpa både texten och författaren framåt. Allt detta går vi igenom tillsammans. Inga förkunskaper krävs.

Vi träffas tre söndagar med gott om skrivtid emellan, som en energikick i början, mitten och slutet. ”Slutet” kan för någon vara slutet på kapitel 2 eller 3, slutet på en del av boken – och möjligen, för den som jobbar på riktigt bra och inte har ett alltför omfattande material – slutet på boken i en första version. Varmt välkommen till tre inspirerande författarträffar med omkring 6-7 veckors arbete emellan under en termin, i liten exklusiv grupp i Skrivhälsans ateljé, Majorna, Göteborg.

Tiden emellan träffarna skriver vi, och läser varandras texter (max 10-15 sidor med dubbelt radavstånd) inför varje kurstillfälle. Skrivandet är till sin natur ett ensamarbete, och med denna modell får vi ovärderlig hjälp av de andra som intresserar sig för texterna och vill det absolut bästa för mig och mitt manus. Vi lär oss också mycket av att läsa andras texter, då det ofta är enklare att med distans få syn på saker och ting i andras manus, för att därefter få syn på dem även i sitt egna. Deadline inför kommande träff brukar dessutom vara en magnet för skrivprocessen, när det gäller att lägga undan annat och låta tangenterna få glädjefull fart.

Låter detta som något för dig; varmt välkommen med din bokning av kursen. Vi träffas söndag klockan 11.00 till 17.00, med en timmes paus för enklare lunch (sallad, paj, soppa, smörgås etc) på närbeläget café. kl. 13-14. Kaffe, thé och enklare fika finns i kurslokalen. Lunchen bekostas på egen hand.

Kurstillfällen:

Jag skriver min bok pågår söndag 8 sep, söndag 20 oktober, söndag 1 december 2024. Pris: Priset inkluderar samtliga tre träffar.

Hund har vistats i lokalen.

Kursinfo

Kursdatum: 3 söndagar, från Söndag 8 september 2024 kl. 11-17 till 1 december kl. 11-17.

Plats: Skrivhälsans ateljé, Göteborg

Pris: 4900 kr

Kursledare: Kursen leds av Ann Westermark, professionell skribent och dipl copywriter, beteendevetare och cert. bildterapeut (grundl. psykoterapiutbildning steg-1), specialist i hälsofrämjande kommunikation.

Pressfoto Ann Westermark

Intresseanmälan

  Jag anmäler mig (ej bindande) till följande kurs (ange kursnamn och datum, ex. "Skrivarkurs på Malta, oktober"):

  Ditt namn (obligatorisk)

  Din epost (obligatorisk)

  Telefon, gärna mobiltelefon

  Adress

  Postnummer och ort

  Eventuellt företag/organisation för faktura

  Övrigt, exempelvis allergi/överkänslighet, vegetarisk kost, önskan om enkelrum etc.