Kursstart

Fredag

7

Juni

2019

Skrivarretreat i Åsa

Skriv i tystnad till vågornas brus

I pingsthelgen 2019, 7-9 juni, är det sextonde året i rad som vi samlas till den traditionella retreaten med skrivande i tyst gemenskap vid havet i Åsa, söder om Göteborg. Vi träffas fredag till söndag, med god vegetarisk mat på Kuggaviksgården (“Solvik”), ett stenkast från havet i vackra Åsa. En härlig ”retreat light” för var och en som längtar efter stillhet och utrymme för eget skrivande, i en tillåtande inspirerande miljö.

På skrivarretreaten vid havet i vackra Åsa, söder om Kungsbacka/Göteborg, lyssnar vi till havets brus och pennors raspande mot skrivblocken i tyst och vilsam gemenskap. Fredag eftermiddag/kväll till söndag eftermiddag (7-9 juni 2019) samlas vi till skrivarretreat i tystnad för att bara vara – och låta papper och penna visa vägen tiIl vårt inre. “Vårt rätta hem är här och nu – det enda ögonblick vi kan leva” skriver den vietnamesiske munken Thich N hat Hahn. Att leva meditativt är konsten att leva nu, trots att morgondagen och igår sliter i våra sinnen.

På fredagskvällen inleder vi skrivarretreaten vid havet i Åsa med att kursledaren berättar om och inspirerar till hur du kan skriva med hjälp av inspirationsuppgifterna som finns till hands, men det är ingen skrivarkurs (med undervisning) och inget som helst krav på att skriva något överhuvudtaget; för den som vill läsa, promenera, vila och bara äta gott i tystnad och njuta av stillheten är detta en oas. När det gäller skrivandet har vi möjlighet att väva samman önskan att leva nu med önskan att skriva nu; i en process utan tanke på produkt och resultat. I ett tillåtande flöde; sipprande, stilla flytande, forsande eller kanske lustfyllt skvättande, låter vi processen vara som den är. Blockeringar har ofta med prestationskrav att göra. När vi släpper kravet på prestation händer något. Vi kan lära oss lyssna till det som vill komma ut, istället för att stoppa och styra det.

Tiden är din, för bara vara, eftertanke, vila och kanske skrivande. På lördagskvällen är höjdpunkten då vi samlas i cirkel för frivillig uppläsning (men inte prat). Den som vill läser en text för de andra. Vilken upplevelse att få ta del av det som skrivs i gruppen. Välkommen till en skrivarretreat med enklare meditation och avslappning (frivilligt) morgon och kväll i två dagars tystnad i gemenskap med de andra. Och naturligtvis... god vegetarisk mat och ett “skrivaltare” med inspirationsuppgifter (Ann Westermark) för den som vill hämta inspiration. Vill du ha ett enskilt samtal med kursledaren bokar du in det vid ankomst. Samtalet ingår i kursavgiften.

Intresseanmälan

Bilder från tidigare år

Kursinfo

Kursdatum: 7 – 9 juni 2019

Plats: Kuggaviksgården, Åsa

Pris: Från 3900 kr inkl. helpension

Kursledare: Kursen leds av Ann Westermark, beteendevetare och specialist i hälsofrämjande kommunikation.

Pressfoto Ann Westermark

Intresseanmälan

Jag anmäler mig (ej bindande) till följande kurs (ange kursnamn och datum, ex. "Skrivarkurs på Malta, oktober"):

Ditt namn (obligatorisk)

Din epost (obligatorisk)

Telefon, gärna mobiltelefon

Adress

Postnummer och ort

Eventuellt företag/organisation för faktura

Övrigt, exempelvis allergi/överkänslighet, vegetarisk kost, önskan om enkelrum etc.

Få information om kommande skrivarkurser

Skriv upp dig för Skrivhälsans nyhetsbrev!
Skriv upp mig!
Skulle du ångra dig kan du avregistrera dig när som helst.