Kursstart

Fredag

16

juni

2023

Skrivarkurs vid havet, Åsa

Klippor och sandstränder samsas om utrymmet vid ett glittrande hav i Åsa, direkt utanför kursgården där vi bor. Här finns badstegar och en härlig promenadväg över klipporna längs med vattnet. Skrivarkursen på Kuggaviksgården i Åsa, söder om Göteborg och Kungsbacka, är en favorit i repris sedan 2020. Vi bor i enkelrum med vandrarhemsstandard (par eller goda vänner som redan har umgåtts nära i tider av coronapandemin kan dela rum) och vi äter god och näringsrik mat som är nästan uteslutande lagad från grunden, (vegetariskt med tillägg för fisk för den som så önskar). I konferenspaket, lunch till lunch, fredag till söndag, ingår förutom boendet konferenslokal för skrivarkurs med dubbelt avstånd (coronaanpassat), föreläsningar och eget skrivande, och samtliga måltider med enklare fika emellan. Rummen är enkla, ljusa och trivsamma. Toalett och dusch i korridoren. Vid vackert väder har vi såväl måltider som delar av undervisningen och skrivtiden utomhus.

Skrivarkursen i Åsa är en mix av skrivarkurs och skrivarretreat, med kursprogram från morgon till tidig kväll innehållande lustfyllda skrivövningar, föreläsningar och tid för eget skrivande. Den passar var och en som vill skriva om det som berör; om sitt eget liv eller kanske något annat, uttryckt i valfri form. Vi varvar skrivövningar med reflektionspromenad, eget skrivande och teoripass. Den som vill får kvällstid chans att läsa sina texter, ta emot varsam respons och ge densamma till andra (frivilligt att ge och ta emot). Verktyg för att ge och ta emot textrespons får ni på skrivarkursen. Vi äter gott och vi samtalar om text. Vi ser till att ha det bra med stunder av egentid. Vi njuter av den goda maten och vistelsen på kursgården. Och vi gör som vi vill och behöver när det gäller att hoppa över ett lektionspass, bada under längre tid eller sova ut en morgon. Programmet innebär en möjlighet med fast struktur att ta del av (och vid behov att avvika ifrån). Det är sommar och det är din tid.

I kursen ingår skrivbok och penna, så att du kan komma precis som du är. Allt finns på plats. Vill du ha med en egen bärbar dator går det självklart bra att ta med den, men det är inget måste.

Skrivarkursen på vackra Kuggaviksgården i Åsa riktar sig till såväl professionella skribenter, med kanske långt gångna skrivprojekt, som till dig som inte har skrivit just någonting och inte vet om du kan, men har en längtan efter att försöka och vill ge skrivandet en chans; kravlöst och utan förväntningar på prestation. Kreativiteten gynnas av denna mix av deltagare. Bättre kan det inte bli för grupprocessen och gemenskapen. Jag hoppas att du vill vara med på skrivarkursen i Åsa i sommar. Har du frågor, hör gärna av dig. För att boka, använd knappen ”Boka” här på kurssidan som tar dig till anmälningsformuläret där du fyller i dina uppgifter, kryssar i att du läst anmälnings- och avbokningsreglerna samt trycker på okej. Varmt välkommen.

Program

Fredag 16 juni 2023, dag 1.
11.00: Välkommen hit. Ställ in väskorna i stora salen i Kökshuset och samling med småprat här eller utomhus vid fint väder. Inspektera trädgården och havet, andas in havsluften. Äntligen i Åsa!
11.30: Vi startar med information om kursen, hälsar på varandra, utdelning av program, skrivböcker och material.
12.30: Vällagad smarrig lunch i stora huset.
13.45: Start skrivarkurs i kurslokalen eller utomhus i skuggan (beroende på väder). Skrivglädje, process och produkt.
15.00: Eftermiddagsfika.
15.40: Skrivarkurs fortsättning, utomhus eller i kurslokal (väderberoende). Promenad med inspirerande skrivuppgift. Chans till bad och vila. Gruppövningar.
18.30: Välsmakande middag (fisk/vegetariskt).

20.30: Samling på temat ”Responsen som gåva” med möjlighet att prova på att läsa en text och ta emot varsam respons från grupp och kursledare, samt att ge respons till andra deltagare (frivilligt att både ge och ta emot respons).
21.30: Tack för i dag. Egen tid och kväll. Vandra längs med havet, skriv eller vila på kammaren. Tiden är din.

Lördag 17 juni 2023, dag 2.
07.30: Frivillig reflektionspromenad med skrivuppgift.
08.10: Frukostbuffé.
09.10: Skrivarkurs utomhus eller i kurslokalen (väderberoende). Fördjupade skrivövningar, egen skrivtid, utomhus vid vackert väder.
11.00: cirka: Förmiddagsfika.

11.30: Fortsättning fördjupade skrivövningar kopplade till eventuellt eget skrivprojekt.
13.30: Välsmakande lunch i stora huset.
14.30: Egen tid för skrivande. Individuell skrivuppgift ges till den som så önskar.
15.00: Eftermiddagsfika.
15.30: Fortsättning egen skrivprocess. Kursledaren finns på plats för frågor och stöd. Utrymme för vila, bad, promenad och reflektion.
18.30: Välsmakande middag i stora huset.

Söndag 18 juni 2023, dag 3.
07.30: Frivillig reflektionspromenad med skrivuppgift.
08.10: Frukostbuffé.
09.00: Skrivarkurs utomhus eller i kurslokal (väderberoende). Fördjupade skrivövningar, egen skrivtid, utomhus vid vackert väder.
11:00: cirka: Förmiddagsfika.

11.30: Fortsättning fördjupade skrivövningar kopplade till eventuellt eget pågående eller planerat skrivprojekt. ”Så kommer jag vidare.”
13.00: Välsmakande lunch i stora huset.
14.00: Avslutning skrivarkurs. Runda med återkoppling, läs- och skrivtips.
15.00: Tack och förhoppningsvis på återseende. Avsked och hemgång.

Justeringar i programmet kan förekomma. Har du matallergi eller intolerans, säg till i förväg så ordnar köket med det mesta. Välkommen.

Kursinfo

Kursdatum: 16-18 juni 2023

Plats: Kuggaviksgården, Åsa

Pris: 6855 kr

Kursledare: Kursen leds av Ann Westermark, professionell skribent och dipl copywriter, beteendevetare och cert. bildterapeut (grundl. psykoterapiutbildning steg-1), specialist i hälsofrämjande kommunikation.

Pressfoto Ann Westermark

Jag vill veta mer!

    Skicka mig gärna mer information om (ange kursnamn):

    Ditt namn (obligatorisk)

    Din epost (obligatorisk)

    Meddelande