Kursstart

Tisdag

4

augusti

2020

Skrivarkurs vid havet, Pensionat Styrsö Skäret

Äntligen kan vi erbjuda en skrivarkurs Sommar med två övernattningar och helpension på 4-stjärniga genuint vackra Pensionat Styrsö Skäret.

Du som besökt Styrsö i Göteborgs södra skärgård vet att det doftar friskt av hav och tång när man kliver av skärgårdsbåten, ändå är du endast en kvarts resa från Saltholmen på fastlandet, där spårvagnen släppte av dig på ändhållplatsen. Detta är Göteborgs södra skärgård i ett snäckskal. En kvart av din tid, och du är förflyttad in i en annan värld omringad av både berg, hav och grönska. Ta höger när du gått av båten och promenera på gångvägen cirka 500 meter, så möter solgula stolta Pensionat Styrsö Skäret på de grönklädda kullarna med utsikt rakt ut mot havet. Morgondoppet tar du enklast här vid badstegen, där båten lade till, och eftermiddagsbadet promenerar vi till en liten bit bort på ön, om vi inte sitter försjunkna med fötterna i vattnet och skriver och skriver och skriver…

Skrivarkursen på Pensionat Styrsö Skäret är en lyxigare variant av Skrivhälsans skrivarkurser. Vi bor i enkelrum (om vi inte är ett par eller goda vänner som redan har umgåtts nära i tider av coronapandemin) och vi äter omtalat god mat, vackert serverad (fisk och vegetariskt) i matsalen. I konferenspaket, lunch till lunch, tisdag till torsdag 4 – 6 augusti, ingår förutom boendet i enkelrum konferenslokaler för skrivarkurs, föreläsningar och eget skrivande, och samtliga måltider samt fika emellan. Ingen lär behöva gå hungrig till sängs på kvällarna. Rummen är pittoreska och personligt inredda med riktigt bekväma sängar. En god nattsömn är en förutsättning för att orka på dagen.

Skrivarkursen är en mix av skrivarkurs och skrivarretreat, med kursprogram från morgon till tidig kväll innehållande lustfyllda skrivövningar, föreläsningar och tid för eget skrivande. Den passar var och en som vill skriva om det som berör; om sitt eget liv eller kanske något annat, uttryckt i valfri form. Vi varvar skrivövningar med reflektionspromenad, eget skrivande och teoripass. Den som vill får kvällstid chans att läsa sina texter, ta emot varsam respons och ge respons till andra (frivilligt att ge och ta emot). Verktyg för att ge och ta emot textrespons får ni på skrivarkursen. Vi äter gott och vi samtalar om text. Vi ser till att ha det bra med stunder av egentid. Vi njuter av den goda maten och vistelsen på Pensionat Skäret. Och vi gör som vi vill och behöver när det gäller att hoppa över ett lektionspass, bada under längre tid eller sova ut en morgon. Programmet innebär en möjlighet med fast struktur att ta del av (och vid behov att avvika ifrån).

I skrivarkursen ingår kursledarens verktyg Författarkortleken. Om du redan har det (och inte vill ha ett extra exemplar att ge bort i present; värde cirka 450 sek), säg till så får du boken Skrivandets energi eller arbetsboken Skrivhjärtat i stället. Som deltagare får du även en finare skrivbok och penna. Det betyder att du kan komma precis som du är. Allt finns på plats. Vill du ha med en egen bärbar dator går det självklart bra att ta med den, men det är inget måste.

Skrivarkursen på Styrsö Skäret riktar sig till såväl professionella skribenter, med kanske långt gångna skrivprojekt, som till dig som inte har skrivit just någonting och inte vet om du kan, men har en längtan efter att försöka och vill ge skrivandet en chans; kravlöst och utan förväntningar på prestation. Kreativiteten gynnas av denna mix av deltagare. Bättre kan det inte bli för grupprocessen och gemenskapen.

Låter detta intressant för dig, varmt välkommen till Skrivarkurs på Styrsö Skäret i Göteborgs södra skärgård.
Hoppas att vi ses i augusti.

Program

Tisdag 4 augusti 2020, dag 1.
11.00: Välkommen hit, ställ in väskorna i bagagerummet och samling i receptionen eller utomhus vid fint väder, inspektera trädgården och havet, karta över nejden, andas in havsluften. Äntligen!
11.30: Vi startar med rundvandring i lokalerna och information om kursen, hälsar på varandra och tillgång till konferensrum, utdelning av program, skrivböcker och material.
12.30: Två rätters skärgårdslunch, bubblande vatten från egen tapp, kaffe och småkakor
13.45: Start skrivarkurs i konferensrum eller utomhus i skuggan (beroende på väder). Skrivglädje, process och produkt.
15.00: Eftermiddagsfika med kaffe/thé och hembakat.
15.40: Skrivarkurs fortsättning, utomhus eller i konferensrum (vädret avgör). Promenad med inspirerande skrivuppgift. Chans till bad och vila. Gruppövningar.
18.30: Tvårättersmiddag efter säsong (fisk/vegetariskt). Bordsvatten ingår med eller utan bubblor. Möjlighet att själv köpa valfri dryck.
20.30: Samling på temat ”Responsen som gåva” med möjlighet att prova på att läsa en text och ta emot varsam respons från grupp och kursledare, samt att ge respons till andra deltagare (frivilligt att både ge och ta emot respons).
21.30: Tack för i dag. Egen tid och kväll. Vandra längs med havet, skriv eller vila på kammaren.

Onsdag 5 augusti 2020, dag 2.
07.30: Frivillig reflektionspromenad med skrivuppgift.
08.10: Frukostbuffé till havsutsikt.
09.10: Skrivarkurs utomhus eller i konferensrum (väderberoende). Fördjupade skrivövningar, egen skrivtid, utomhus vid vackert väder.
11.00: cirka: Förmiddagsfika med hembakade scones, marmelad, färskost, te och kaffe.
11.30: Fortsättning fördjupade skrivövningar kopplade till eventuellt eget skrivprojekt.
13.30: Två rätters skärgårdslunch, bubblande vatten från egen tapp, kaffe och småkakor.
14.30: Egen tid för skrivande. Individuell skrivuppgift ges till den som så önskar.
15.00: Eftermiddagsfika med kaffe, te och hembakat.
15.30: Fortsättning egen skrivprocess. Kursledaren finns på plats för frågor och stöd. Utrymme för vila, bad, promenad och reflektion.
18.30: Tvårätters middag efter säsong (fisk och vegetariskt). Bordsvatten ingår med eller utan bubblor. Möjlighet att själv köpa valfri dryck.

Torsdag 6 augusti 2020, dag 3.
07.30: Frivillig reflektionspromenad med skrivuppgift.
08.10: Frukostbuffé till havsutsikt.
09.00: Skrivarkurs utomhus eller i konferensrum (väderberoende). Fördjupade skrivövningar, egen skrivtid, utomhus vid vackert väder.
11:00: cirka: Förmiddagsfika med hembakade scones, marmelad, färskost, te och kaffe.
11.30: Fortsättning fördjupade skrivövningar kopplade till eventuellt eget pågående eller planerat skrivprojekt. ”Så kommer jag vidare.”
13.00: Tvårätters skärgårdslunch, bubblande vatten från egen tapp, kaffe och småkakor.
14.00: Avslutning skrivarkurs. Runda med återkoppling, läs- och skrivtips, utdelning diplom.
15.00: Tack och förhoppningsvis på återseende. Avsked och hemgång.

Justeringar i programmet kan förekomma. Har du matallergi eller intolerans, säg till i förväg så ordnar köket med det mesta. Välkommen.

Kursinfo

Kursdatum: 4-6 augusti 2020

Plats: Pensionat Styrsö Skäret, Styrsö

Pris: 10445 kr

Kursledare: Kursen leds av Ann Westermark, professionell skribent och dipl copywriter, beteendevetare och cert. bildterapeut (grundl. psykoterapiutbildning steg-1), specialist i hälsofrämjande kommunikation.

Pressfoto Ann Westermark

Jag vill veta mer!

    Skicka mig gärna mer information om (ange kursnamn):

    Ditt namn (obligatorisk)

    Din epost (obligatorisk)

    Meddelande